Talare

Här publiceras bild och cv för talare för kommande konserter.


Talare som det var tänkt i våras finns här att titta tillbaka på.

Pia Johansson

Konsert 6/9

Pia Johansson är en folkkär och välkänd skådespelare. Hon har på tv varit gäst i ett flertal tv- och radioprogram, däribland Så ska det låta och radions Sommar. Hon har också varit en av de återkommande medverkande i TV-programmet Parlamentet. En viktig del i hennes arbete är improvisation och humor. Pia Johansson är praktiserande katolik.

Amanda Carlshamre

Konsert 20/9

Amanda har en bakgrund som förbundsordförande för Svenska Kyrkans Unga och är idag ordförande för POSK och sitter i kyrkomötet. Hon har bott två år av hennes liv i ekumeniska kommuniteter och har under hösten som gått (läsåret 19-20) studerat avancerad ekumenik i Schweiz. Uppvuxen på orgelpallen med att vända blad för sin far Reibjörn är hon också! I svensk tv har hon också blivit känd som baklängestalare.

!adnamA aröh åf tta tome marf res iV


Johannes Landgren

Konsert 4/10

Johannes Landgren är utbildad vid Musikhögskolan (nuvarande Högskolan för scen och musik) vid Göteborgs universitet.

Han har tidigare arbetat som professor vid samma högskola samt som prodekan vid den Konstnärliga fakulteten vid samma lärosäte. Numera är han verksam som professor och prorektor vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm samt som frilansande musiker och dirigent.

Fotograf Anders NicanderAlva Dahl

Konsert 18/10

Alva Dahl är litterär översättare och har doktorerat i nordiska språk vid Uppsala universitet. Som översättare har hon hyllats för sina tolkningar av bland andra David Foster Wallace och Zadie Smith. Dahl är även verksam som kulturskribent och redaktör.

Dahl tilldelades 2019 Huddinge kommuns litterära pris till minne av Karin Boye med motiveringen "för en precis och sökande prosalyrik som vågar gå mot strömmen i en rörelse där vardagligheter och gudomligheter avtäcks.

Svenska Dagbladet beskrev Alva Dahl som en av Sveriges främsta levande mystiker.

Jan Fagius

Konsert 1/11

Jan Fagius är läkare, neurolog vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, amatörmusikant och erfaren körsångare, kallar ibland sig själv "Bach-nörd".

Han har följt forskningen om hur hjärnan hanterar fenomenet musik och försökt popularisera iakttagelserna med föreläsningar och boken Hemisfärernas musik 2015.


John Hagard

Konsert 15/11

John Hagard är en f.d. ambassadör som tjänstgjort i utrikesförvaltningen mellan 1968 och 2014 med avbrott 1979 till 1983 för tjänstgöring i riksdagen.

Under åren har han haft utlandsplaceringar i Bryssel, Geneve, Strasbourg, Marocko, Tunisien,Egypten, Israel, Libanon, Syrien, Cypern, Slovenien, Burkina Faso, Sudan samt Förenta staterna.

Staffan Carlsson

Konsert 29/11

Staffan Carlsson är son till en präst och hade en gedigen karriär som svensk diplomat. Han har bland annat tjänstgjort i Dhaka, Moskva och Washington, D.C. Från 1992 var han departementsråd vid UD:s politiska avdelning, och från 1996 som chef för enheten för europeisk säkerhetspolitik. Han var därefter ambassadör i Budapest 1998–2003, i London 2004–2010 och i Berlin 2010–2015. Han har filosofi kandidat examen i historia, statskunskap och ryska vi Uppsala universitet, och han är medlem i Krigsvetenskapsakademien sedan 2017.


Gustav Fridolin

Konsert 13/12

Gustav Fridolin, tidigare Sveriges utbildningsminister, arbetar som lärare på Stadsmissions folkhögskola. Han har författat flera böcker bland annat Morfar skrev inga memoarer och Från Vittsjö till världen.

Meddelas senare

Konsert 6/1